top of page

Het effect van kleur in badkamers

Uw badkamer is een ruimte in uw woning waar u meer tijd spendeert dan u zou denken. De badkamer maakt deel uit van uw dagelijkse routine en tegelijkertijd komt u er tot rust. Tijd voor uzelf nemen is belangrijk om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Daarom moet uw badkamer een ruimte zijn waar u zich goed voelt en waar u even kan ontspannen.

Kiest u voor een simpel ingerichte badkamer of houdt u eerder van veel decoratie en details? Bent u eerder fan van een badkamer in warme grijze tinten of kiest u voor een badkamer met veel keuren? Of u nu veel kleur gebruikt in uw badkamer of niet, deze keuze is natuurlijk eerder persoonlijk. Maar wat u misschien niet weet, is dat kleur ook een psychologisch effect heeft. Kleuren hebben invloed op onze stemming.

Goed opstaan dankzij kleur?

De zogenaamde ‘warme’ kleuren zoals rood, geel en oranje zorgen voor een vrolijke, energierijke, levenslustige sfeer. Wanneer u dus ’s ochtends opstaat, kan zo’n warme kleur voor bepaalde mensen er misschien voor zorgen dat ze vrolijker aan de dag kunnen beginnen, zonder dat ze het zelf beseffen. Oranje verdrijft bijvoorbeeld negatieve, depressieve gevoelens en werkt stimulerend.

Natuurlijk wil niet iedereen een badkamer met veel kleur. Een grijze badkamer kan zo ook tijdloos en gezellig ogen. Badkamers zoals deze zijn strak en modern en zorgen ook voor de nodige rust. Bovendien zijn kleuren zoals grijs en wit makkelijk te combineren. Uw badkamer mag dan misschien kleurloos zijn, toch kan u met enkele kleurrijke details uw badkamers wat opfleuren. Maar opnieuw, deze keuze is natuurlijk persoonlijk.

Bij Ansa Projects bekijken wij samen met u wat de mogelijkheden zijn voor de kleur in uw nieuwe badkamer.

Klik hier om Ansa Projects te contacteren indien u geïnteresseerd bent in een volledige badkamerrenovatie op maat, van ontwerp tot afwerking!


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page