top of page

Historie van de badkamer: van vroeger tot nu

1900 - 1920

In het begin van de jaren 1900 was er nog geen sprake van een badkamer. Het was eerder een algemene wasruimte waar ook de kledij gewassen en gedroogd werd. Bovendien moest elk gezinslid zich na elkaar wassen in hetzelfde water. We kunnen ons dit moeilijk voorstellen met ons hedendaags comfort!

1930 – 1940

Tegenwoordig kennen we de luxe van de kraan open te draaien en onmiddellijk warm water te hebben. Vroeger was dit helemaal nog niet het geval. Om het water op te warmen, moesten ze uren op voorhand een kacheltje aansteken. Daarnaast waren de handvaten van de kranen van porselein. Zo konden ze zich niet verbranden aan het warme water. In de jaren ’30-’40 werd er al iets meer aandacht besteed aan het uitzicht van de wasruimte. Op de muren stonden elegant geschilderde patronen.

1950

In de badkamer van 1950 herkennen we al iets meer van onze huidige badkamers. Naast een wastafel is hier ook al een bad én een douche aanwezig. Opvallend is de badkraan, of ook wel de schouderdouche genoemd. Vrouwen maakten in de jaren ’50 gebruik van de schouderdouche om hun kapsel niet nat te maken tijdens het douchen.

The seventies

The seventies is de periode van de flowerpower. Er werd hier al veel meer kleur gebruikt in de badkamer. Glasdallen wordt in de jaren ’70 ook vaak toegepast als douchewand. De badkamer wordt eveneens steeds meer aangekleed met trendy items zoals een retro haardroger, radio, weegschaal, …

The nineties

In de jaren ’90 was de badkamer te herkennen aan het witte sanitair en accessoires met rode, blauwe en gele accenten. In deze tijd was het “welzijn” ook al veel belangrijker. Zo hadden ze bijvoorbeeld een douche met sproeiers langs de zijkant of een bad met bubbels.

2000

De hedendaagse badkamer is een plaats van comfort, luxe en welzijn. Denk maar aan de heerlijke regendouches of ontspannende infraroodlichten. Er wordt ook meer tijd besteed aan het esthetische, zoals design meubels, een inloopdouche of een ligbad. Verkiest u een klassieke of moderne badkamer? Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende stijlen en mogelijkheden dat een badkamer voor iedereen in de smaak valt.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page