top of page

Badkamer inrichten

Bent u van plan om uw badkamer volledig te renoveren? Bij het inrichten van een nieuwe badkamer moet u met verschillende zaken rekening houden. Naast sanitaire voorzieningen, is de waterdichtheid van de materialen en de indeling van de natte zones ook belangrijk. Ansa Projects geeft u enkele praktische tips. Bekijk onze realisaties voor meer inspiratie.

Bad

Kiest u voor een vrijstaand bad? Moet het bad groot of klein zijn? Wilt u een een- of tweepersoons bad? Of verkiest u meer wellness zoals een bubbelbad? Het bad neemt een groot deel van de ruimte in en is belangrijk voor de indeling tijdens een volledige badkamerrenovatie.

Douche

Tegenwoordig wordt er vaak voor een inloopdouche gekozen bij een totale badkamerrenovatie. Ze zijn praktisch en zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Door van glazen wanden gebruik te maken, kunt u de ruimte vergroten. Kies voor een regendouche voor een extra wellness effect.

Wastafel

De wastafel wordt dagelijks gebruikt. Het is noodzakelijk dat het badkamermeubel comfortabel is en voldoet aan al uw eisen. Daarnaast moet u kiezen voor een praktisch werkblad en rekening houden met de hoogte, vorm en afmeting en het materiaal tijdens het renoveren van uw badkamer.

Verlichting

Bij een badkamerrenovatie is een optimale verlichting essentieel. U kunt kiezen voor algemene verlichting, accentverlichting of taakverlichting. De algemene verlichting is de basisverlichting die in contact staat met de hoofdschakelaar. Deze verlichting bestaat uit inbouwspots of een centrale lamp.

Taakverlichting bevindt zich meestal langs de zijkant van de spiegel, zodat u meer licht heeft tijdens uw ochtend- of avondroutine.

Accentverlichting zorgt voor een ontspannen sfeer en geeft een wellness gevoel. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van dimbare accentverlichting of LED verlichting die verkleurt.

Tips voor een kleine badkamer

U kunt een kleine badkamer groter laten lijken door te ruimte slim in te richten tijdens het renoveren.

- Verlichting

- Juiste kleuren

- Grote spiegels

- Glazen wanden

- Slimme opbergruimte

- Less is more!

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page