top of page

De 7 veelgemaakte fouten bij een badkamerrenovatie


Bij een badkamerrenovatie wilt u dat alles perfect volgens plan verloopt en uiteindelijk de badkamer krijgen waar u altijd al van droomde. U wilt goed voorbereid zijn. Daarom zetten wij de 7 fouten die u absoluut niet mag maken bij een badkamerrenovatie op een rijtje.

1. De verkeerde verf

Verf en vocht gaan niet samen. Vermijd daarom dan ook verf in de badkamer. Wenst u toch verf te gebruiken? Maak dan gebruik van de passende materialen zoals acrylverf of verf speciaal gemaakt voor de badkamer. We raden u aan om bij tegels te blijven, dit is de meest efficiënte en makkelijke keuze. Andere materialen zoals keramiek, porselein en acryl zijn ook perfect te gebruiken in de badkamer. Zelfs hardhout en natuurlijke stenen kunnen worden gebruikt, nadat ze een aantal lagen blanke lak gekregen hebben tegen vocht.

2. Een klassieke badkraan

Hoewel ze er erg elegant uitzien, kiest u best niet voor een klassieke badkraan. Het zoeken naar de perfecte combinatie van koud en warm water is erg onhandig en u verbruikt hierdoor ook meer water. We raden u aan om een badkraan te kiezen waarbij u de juiste temperatuur kunt kiezen, zo hoeft u niet meer met de temperatuur te knoeien.

3. Slechte ventilatie

Dit is één van de meest voorkomende fouten bij een badkamerrenovatie. Een gebrek aan ventilatie kan zorgen voor schimmel in de badkamer doordat het vocht nergens weg kan. Ook kan er een onaangename geur ontstaan. We adviseren u om te investeren in een goed ventilatiesysteem, zoals een luchtafzuigsysteem of een elektrische ontvochtiger.

4. De verkeerde verlichting

Ook uw badkamer heeft de juiste verlichting nodig. Het is niet alleen belangrijk om uw zelf te zien, maar ook om de juiste sfeer te creëren in de badkamer. Vermijd verblindende LED-lampen en koude verlichting. Om schaduwen te vermijden kunt u kiezen voor verlichting rond een spiegel. De perfecte verlichting in de badkamer is een combinatie van centrale verlichting aan het plafond en wat sfeerverlichting aan de muur.

5. Beton Ciré

Betonstuc is in de mode, maar daarom niet direct de ideale keuze. Het moet erg nauwkeurig geplaatst worden. Ook kunnen er na een tijdje soms scheurtjes in komen. Het zou zonde zijn voor uw vernieuwde badkamer als die na enige tijd alweer toe zou zijn aan een nieuwe badkamerrenovatie.

6. Te weinig beweegruimte

Uw nieuwe badkamer heeft het allemaal, maar soms is het beter om wat weg te laten. Hou rekening met de beweegruimte die nog overblijft. Te veel in één ruimte zorgt ervoor dat u overal tegenaan loopt en dat kan best vervelend zijn. Onze gouden regel is 60 vrije centimeter voor elk meubel.

7. Elektrische apparaten dicht bij douche/bad

Deze fout lijkt vanzelfsprekend om hem niet te maken. Toch is dit niet altijd evident. In kleinere badkamers heeft u soms geen andere keus. We raden u aan om dit zo veel mogelijk te vermijden, want dit kan een slechte afloop hebben…

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page