top of page

Premies

Een goede sanitaire installatie kan het comfort van uw woning een heel stuk verhogen. Een badkamer renoveert u natuurlijk niet elke dag en misschien komt u wel in aanmerking voor een renovatiepremie.   Hieronder vind u meer informatie  over de verschillende mogelijkheden.

Renovatiepremie

Voor de renovatiepremier wordt er een onderscheid gemaakt tussen bewoners en verhuurders. Als bewoner moet u meerderjarig zijn en moet uw domicilie op het adres van de woning staan. Als verhuurder moet u de woning dan weer voor minstens 9 jaar verhuren aan een verhuurkantoor.

Om een premie te krijgen van de Vlaamse overheid moet het gebouw logischerwijs gelegen zijn in het Vlaams Gewest.

Wenst u nog meer informatie over de voorwaarden en details van de renovatiepremie? Neem dan ook een kijkje op de website van de Vlaamse overheid.

 

Aanpassingspremie

U kan in aanmerking komen voor een aanpassingspremie als u uw sanitair wil aanpassen met doel om de woning aan te passen aan uw noden omdat u ouder wordt. Ook bij deze premie gelden natuurlijk enkele voorwaarden.

 

Net zoals bij de renovatiepremie wordt er ook bij de aanpassingspremie en onderscheid gemaakt tussen bewoners en verhuurders.

Belangrijk is dat zowel de leeftijd van de bejaarde als zijn partner of inwonend gezinslid een belangrijke rol spelen. Indien men de leeftijd van 65 niet overschrijdt, zal de aanvraag geweigerd worden.

Ook bij deze premie moet het gebouw zich logischerwijs in het Vlaams Gewest bevinden. Daarnaast moet het ook de hoofdverblijfplaats  en enige woning zijn van de persoon die de premie aanvraagt.

 

Meer details over de aanpassingspremie vindt u op de website van de Vlaamse overheid.

 

Gemeentelijke premie

Afhankelijk van gemeente kan u voor bepaalde verbouwingswerken ook in aanmerking komen voor een premie. Neem dus zeker eens contact op met uw gemeente voor meer informatie.

 

Wenst u nog meer informatie over de premies omtrent het verbouwen van een badkamer? Neem dan ook zeker hier een kijkje!

bottom of page