top of page

Badkamer: materialen voor baden & douches

De keuze van het materiaal voor uw bad bepaalt de uitstraling van uw badkamer. Daarom zetten we graag de verschillende soorten materialen en hun belangrijkste eigenschappen even voor u op een rijtje. Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment.

Acryl

Acryl of kunststof wordt heel vaak gebruikt voor baden. Dat is niet onlogisch, want het is een materiaal dat warm aanvoelt en ook lang warmte vasthoudt en afgeeft. Acryl is dus geschikt voor u als u graag geniet van een lang en heerlijk warm bad. Acryl is slipvast en voelt eveneens aangenaam aan wanneer het met uw huid in aanraking komt. Het heeft een glad oppervlak zonder poriën, wat ervoor zorgt dat vuil zich niet of nauwelijks zal hechten aan het oppervlak. Daardoor is acryl heel onderhoudsvriendelijk. Zo kunt u, wanneer het oppervlak droog is, gewoon het vuil wegvegen met een zachte doek. Acryl laat toe om tal van verschillende vormen te creëren.

Quaryl

Quaryl is een combinatie van natuurlijke grondstoffen, namelijk acryl (kunststof) met kwartszand. Daarom zijn producten uit Quaryl vaak ook heel zwaar, maar bijzonder duurzaam. Het is net zoals acryl slipvast en voelt ook warm aan. Quaryl is erg hard en is niet onderhevig aan vervorming, daarom is dit materiaal uiterst geschikt om strakke hoeken en vormen te creëren. Een strakke afwerking is dus geen probleem! Het is net zoals acryl ook erg makkelijk om schoon te maken.

Solid surface

Solid surface is een massief composiet materiaal en bestaat uit een acrylaat met natuurlijke mineralen, hars en polyester. Het is zeer homogeen, niet poreus en bestand tegen intensief gebruik. Het materiaal is sterk, duurzaam en eveneens slijtvast. Het is ook bestand tegen krassen. Solid surface wordt voornamelijk gebruikt voor het vervaardigen van vrijstaande baden en is erg makkelijk te onderhouden.

Geëmailleerd staal

Een echte aanrader op vlak van stabiliteit is geëmailleerd staal. Het is hard en laat geen vervorming toe. De dikte kan variëren en bepaalt zo mee hoe stevig het bad is. Het staal wordt bovendien bedekt met glasemail wat waterdicht is en dus dient tegen corrosie. Het kan tegen een stootje. Het is zwaarder dan een bad uit acryl en houdt ook minder warmte vast. Het voelt van nature dus kouder aan dan acryl, maar door de goede geleiding neemt het snel de temperatuur van het water aan. Geëmailleerd staal is kras- en slijtvast, maar dient wel geaard te worden. Vanwege de stabiliteit kan het wel snel en eenvoudig geïnstalleerd worden.

Wenst u meer informatie over onze diensten? Aarzel dan niet ons te contacteren.


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page