© 2018 ANSA PROJECTS Totale Badkamerrenovatie West-Vlaanderen | Data Protection Notice |

  • Facebook Social Icon

Authentieke materialen voor in de badkamer

January 15, 2020

Authentieke materialen zoals natuursteen, hout en geëmailleerd staal worden vaak toegepast in badkamers. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke karakter en eigenschappen. Wij zetten alle kenmerken even op een rijtje.

 

 

 

Hout

 

Hout heeft een natuurlijke en warme uitstraling. Het wordt aangeraden om het materiaal niet in de buurt van water te gebruiken, omdat hout heel poreus is. Daardoor dringen zeep en ander vuil gemakkelijk binnen. Uw douche of bad kunt u dus beter in een ander materiaal afwerken. Het is van groot belang om nat hout altijd zo snel mogelijk te drogen en een vochtige badkamer voldoende te ventileren.

 

In uw badkamer kiest u het best voor duurzaam en stabiel hout met een goede uitvoering. Zo bent u er zeker van dat het materiaal goed bestand is tegen aantasting door schimmel en krimpen of uitzetten. Door de aanhoudende hoge vochtigheidsgraad in badkamers is dit belangrijk om rekening mee te houden bij het kiezen van materialen. Werk het hout af met een filmvormend vernis dat het hout extra beschermt tegen spatwater en zeep. Hout dat buiten toegepast wordt, kan bovendien perfect gebruikt worden in badkamers.

 

Natuursteen

 

Natuursteen heeft een luxueuze uitstraling. Dit materiaal is uniek en duurzaam en wordt vaak toegepast in badkamers. U kan kiezen tussen zowel kleine mozaïeken als grote natuursteenplaten.

 

Natuursteen kan ook perfect gecombineerd worden met vloerverwarming, omdat het materiaal lang warmte vasthoudt. Natuurstenen vloeren of wanden in de douche werkt u het best af met een antisliplaag voor de veiligheid.

 

Geëmailleerd staal

 

Geëmailleerd staal heeft een natuurlijke uitstraling en is volledig recyclebaar. Dit materiaal wordt al jarenlang toegepast in badkamers. Daarnaast heeft u de keuze tussen meerdere vormen en kleuren.

 

Geëmailleerd staal is een duurzaam, ijzersterk en kwalitatief materiaal en biedt verschillende voordelen. Doucheproducten kunnen zich er moeilijk aan vasthechten en het is gemakkelijk schoon te maken met water en azijn. Bovendien heeft u niet snel last van barsten in uw voegen, omdat het niet krimpt of uitzet.

 

Wenst u uw badkamer af te werken met authentieke materialen? Contacteer ons.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

July 5, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags