top of page

Hoe uw badkamer budgetvriendelijk renoveren?

Wilt u graag uw badkamer een nieuwe look geven? Heeft uw badkamer na enkele jaren nood aan een make-over? Een volledige badkamerrenovatie is een grote investering. Uitbreken, nieuw bad of douche, nieuwe wc, nieuwe badkamermeubels, verf, decoratie enzovoort. U bent al snel een grote som geld kwijt. Maar ook met een beperkt budget is een deftige badkamerrenovatie mogelijk. Waarop let u het best bij zo’n renovatie?

Natuurlijk kan u ook een nieuwe look creëren door een nieuw verflaagje en wat nieuwe decoratie. Nieuwe kranen of nieuwe siliconen voor uw tegelvloeren kunnen zelfs ook al heel wat doen. Een volledige badkamerrenovatie zal al wat meer tijd en geld vragen.

Uitbreken

Een eerste stap bij een volledige badkamerrenovatie is het uitbreken van de oude badkamer. Hierbij kunt u al meteen wat kosten besparen door zelf de afbraakwerken te doen. Badkamermeubels en tegels uitbreken vereisen namelijk geen vakmanschap. Let er wel op dat u het water en de elektriciteit tijdelijk afsluit. Tip: Breek uw oude badkamer uit met een veiligheidsbril, handschoenen en stevige schoenen.

Budget

Uw badkamer renoveren kost geld. Daarom is het nooit een slecht idee om voor de werken een budget op te stellen en u ook daaraan te houden. Ansa Projects staat als badkamerspecialist voor u klaar om uw ontwerp voor uw nieuwe badkamer in realiteit om te zetten en dit binnen uw budget. Indien u merkt dat u niet alles kan verwezenlijken binnen het vooropgesteld budget, pas uw wensen dan aan. Er zijn voldoende goedkopere alternatieven om toch de badkamer van uw dromen te bekomen. Tip: maak een draaiboek met wie wat doet en op welk tijdstip.

Tips

Een eerste tip bij een volledige badkamerrenovatie is schilderen in plaats van tegels te plaatsen. Een badkamer hoeft zeker niet helemaal betegeld te worden. Uitsluitend tegels plaatsen rond natte zones, zoals in de douche, boven het bad en rond de lavabo’s, volstaat. De rest van uw badkamer kan dan geschilderd worden. Dit zal u extra kosten besparen.

Naast badkamermeubels, tegels, schilderwerken en decoratie zijn er ook heel wat verbruikskosten: elektriciteit, verwarming en water. Ook op deze zaken kan flink bespaard worden. LED-verlichting kopen is iets duurder, maar zorgt er wel voor dat de elektriciteitsfactuur niet zo hoog zal zijn. Een douchekop met eco-stand zal ook helpen. Een regendouche met eco-stand verbruikt ongeveer 10 liter per minuut, terwijl dit bij een standaard regendouche zeker 15 liter is. Een ander tip is een slimme thermostaat of thermostaatklok plaatsen om de warmte zo veel mogelijk te recupereren.

Wenst u een volledige badkamerrenovatie? Contacteer ons voor meer info. Binnen elke stijl en elk budget realiseren wij de badkamer van uw dromen!

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page